apr
03
2018

Refit NED 341

Eind 2016 werden Luwe en ik de trotse eigenaren van de NED 341, overgenomen van Durk Zandstra. Zoals (blijkbaar) gebruikelijk had de boot zich aan de vorige eigenaar aangepast – en vice versa. Dat werkt meestal prima, tot een boot van eigenaar wisselt. Tijdens het zeilen in 2017 werd al snel duidelijk dat we een aantal dingen wilden vervangen, een aantal dingen wilden aanpassen en een aantal dingen moesten repareren. (Klik op Read more om verder te lezen)


Naar mate de wensen zich opstapelden werd ook duidelijk dat het geen kleine klus zou worden om de boot in de gewenste staat te krijgen, sterker nog, het zou waarschijnlijk het beste zijn als we een complete refit zouden doen. Aldus geschiedde. Gelukkig konden we gebruik maken van de loods van Luwe, waardoor we in ieder geval droog en warm de winter door konden komen. Na alle blokken, klemmen en lijnen uit te boot te hebben verwijderd en een aantal grondige schuur- en plamuursessies kon de nieuwe dekkleur erop – altijd dankbaar werk en meteen het meest zichtbare verschil.

De binnenkant kon ook wel een nieuw wit laagje gebruiken en werd daarna als blank canvas opnieuw ingericht, compleet met carbonwerk van Klaas en mooie nieuwe lijntjes. De race naar Loosdrecht is met de hakken over de sloot gehaald, maar eenmaal op het water bleek dat een aantal lijnen (met name rolgenua en spival) toch niet naar wens lopen – toch wel een stevige teleurstelling na al het harde werk. De laatste wensen zullen voor de WK in orde worden gemaakt, zodat we deze zomer kunnen schitteren op eigen water in eigen land.

We willen hier ook graag Klaas en Koen bedanken voor hun hulp, Klaas en Johan voor een aantal onderdelen in carbon en RVS en verder iedereen voor hun (on)gevraagde advies! We zijn er bijna maar zonder jullie hulp waren we nooit zover gekomen. To be continued!

Luwe en Kasper, NED 341 (“de grijze muis”)