Categorie Archief: Wedstrijden

sep
06
2018

Sluitingswedstrijden Sneek 22 – 23 September 2018

De volgende wedstrijden zijn de sluitingswedstrijden in Sneek. De organisatoren van de Sneekweek schrijven deze wedstrijden uit voor een groot aantal klassen. Op dit moment zijn er nog geen FD’s ingeschreven. Inschrijven kan hier: https://www.kws-sneek.nl/

aug
20
2018

Workum 8 – 9 september 2018 gaat niet door

Helaas kan het prachtige (bijna jaarlijkse) evenement in Workum dit jaar niet doorgaan. De reden is dat we geen andere zeilklasse als partner hebben kunnen vinden voor dat weekend en de kosten derhalve te hoog oplopen. Contact over de organisatie van het evenement in 2019 loopt al. Onze wedstrijdsecretaris is er veel aan gelegen om het evenement op de kalender te laten terugkeren.
jul
02
2018

Uitslag OKK Medemblik 29 juni – 1 juli 2018

In aanloop naar het WK in Medemblik heeft het Nederlands Kampioenschap op het zelfde water plaatsgevonden. Het driedaagse weekend werd gemarkeerd door stabiele zonnige weersverwachting met veel wind uit noord-oostelijke richting. Vrijdag begon met 4 Bft en werd afgesloten met 5 Bft. Zaterdag was de hele dag wat rustiger. Zondag was onstuimig en hard met prachtige (uitzonderlijk lange) ijsselmeergolven. Enno en Ard wonnen hun 13e titel, maar moesten daarvoor af en toe hard werken, ook al zie je dat niet terug in de resultaten. Daarachter was de GER 30 zeer sterk. Klaas en Pieter maakten het podium compleet. Zij wisten ondanks regelmatig omslaan toch de baan veel sneller te ronden dan menigeen ander team. De laatste wedstrijd op zondag voeren we met maar twee teams vanwege de enorme uitputtingsslag door de harde wind.

jun
20
2018

Update Wk

Nog een maand en dan is het zover, dan start het FD WK in Medemblik.
Wij zijn ondertussen een heel eind gevorderd met de organisatie.
Alle afspraken met Hollandia, MED (cateraar), het Regatta centrum en de gemeste Medemblik zijn
gemaakt. Dankzij onze Hoofdsponsor Akzo en de gemeente Medemblik komen wij economisch al een
heel eind.
Het sociale programma is ook bijna af, wij hebben in ieder geval 1 maal een BBQ en 1 maal een diner,
elke dag is er een hap bij de aankomst op de kant en er is eind van elke middag een Happy Hour.
Er zullen zowel foto’s als video genaakt worden tijdens het WK.
De teller staat nu op 65 boten, maar ik hoop dat dat er nog een flink stel meer worden.

Wij hebben nog wel steeds behoefte aan mensen die tijdens het WK een aantal taken op zich kunnen
nemen, bijvoorbeeld:

Contact met sociaal media gedurende het evenement
Beheer van het trolleypark bij wegvaren en aankomst van de deelnemers
Ontvangst bij de ingang van het terrein
Bemanning van de ribs tijdens de wedstrijden

Heb je belangstelling voor een van deze taken, graag opgeven bij:

fred.schaaf@upcmail.nl

Fred Schaaf

mei
29
2018

Uitslag Braassem Summer Regatta 9 – 10 juni 2018

De Braassem Summer Regatta werd gezeild met weinig wind en grote winddraaiingen. Het prachtige wedstrijdwater was vol met verschillende zeilklassen. De organisatie zoals andere jaren zeer goed in orde. In de FD een spannende strijd om de eerste plek tussen Carlo en Koen en Bas en Albert. Uiteindelijk, voor de laatste race, trok de wind een beetje aan en wisten Bas en Albert het verschil te maken.

mei
24
2018

Uitslag Goudse Zeilweek 19 – 20 mei 2018

Verrassend resultaat voor de Goudse Zeilweek afgelopen weekend. Op zich zien we Enno en Ard vertrouwd vooraan, maar daarachter zeer goede noteringen van Louis en Lotje en Carlo en Rolf. Zij scoren knap beter dan een paar ervaren, sterke zeilers.

apr
03
2018

Uitslag Internationale Easter Regatta Loosdrecht 31 maart – 2 april 2018

14 deelnemende teams in ons vertrouwde Loosdrecht. Erg goede resultaten voor Carlo en Koen achter twee topteams Enno en Ard en Bas en Albert. Het valt op dat de NED 26 geen strakke reeks eerste plekken heeft gevaren. Er lijkt iets meer sprake van competitie voor de twee favorieten. Een eervolle vermelding voor Kasper en Luwe die met hun compleet gerefitte KDV helaas maar 1 race wisten te finishen. En een groot geluk om Johan’s zeilnummer weer tussen de resultaten te zien.

 1. NED 26 Enno Kramer – Ard Geelkerken
 2. NED 15 Albert van Vianen – Bas Wulffers
 3. NED 20 Carlo Brugman – Koen Muilwijk

Uitslag Paasei 2018

sep
04
2017

Uitslag ONK Solo Workum 2-3 September 2017

Workum 2017Dit weekend waren 11 FD’s naar Workum gekomen in de verwachting dat er vanwege gebrek aan wind niet veel gezeild zou worden. In praktijk konden zij twee prachtige zeildagen maken. De wedstrijdleiding en de banen waren goed al waren er FD-zeilers te vinden die op zondag graag nog één laatste wedstrijd hadden gevaren. Klaas en Pieter zetten op de zaterdag een prachtige serie neer en Bas en Albert deden dat op de zondag. Door het prachtige grasveld, de ruimte, het mooie uitzicht en de goede wedstrijdleiding blijft Workum een weekend dat bij iedere FD zeiler in de agenda zou moeten staan.

 1. NED 4 Klaas Tilstra – Pieter Zandstra
 2. NED 15 Albert van Vianen – Bas Wulffers
 3. GER 139 Paul de Schipper – Sijp

Volledige uitslag

jun
26
2017

Uitslag OKK Hoorn 23-25 juni 2017

Het NK in Hoorn werd afgelopen weekend met veel wind gevaren. Met 17 FD’s aan de start is de deelname uiteindelijk erg meegevallen. Op vrijdag was het zo hard dat veel teams moeite hadden om de boot heel te houden. Er waren 5 gebroken masten. Door fantastische inzet van deze 5 teams waren zij allen op zaterdag weer gereed met een nieuwe mast om de serie voort te zetten, maar omdat er op zaterdag net zoveel wind stond als op vrijdag is er op zaterdag niet gestart. Op zondag werd er wel gestart en leek de wind mee te vallen, maar toch was het in de buien pittig. Ditmaal brak het Britse team hun mast. Alle races werden gewonnen door Enno en Christoph, maar in sommige races hebben ze daarvoor wel hard moeten werken.

 1. NED 26 Enno Kramer – Christoph Zingerle
 2. NED 4 Klaas Tilstra – Pieter Zandstra
 3. NED 16 Robert de Lange – Peter van Koppen

Volledige uitslag OKK Hoorn 2017

jun
07
2017

Uitslag North Sea Regatta 2-4 juni 2017

Onder perfecte omstandigheden werd de North Sea Regatta bij Scheveningen gevaren door slechts 6 FD’s. Vrijdag en zaterdag begonnen beiden met een flinke uitstel, maar het lukte de wedstrijdleiding toch om 3 en 4 races af te ronden. Op zondag stond er wat meer wind met mooie zeegolven. De stroming speelde een belangrijke rol. In totaal werder 10 races afgerond.

 1. NED 26 Enno Kramer – Ard Geelkerken
 2. NED 18 Frank Nooijen – Sjors Riemslag
 3. NED 28 Matthy Quist – Steven Quist
 4. NED 20 Carlo Brugman – Koen Muilwijk
 5. NED 15 Albert van Vianen – Bas Wulffers
 6. NED 341 Luwe Evertse – Kasper Spitzen

Volledige resultaten NSR 2017